Hvad er vaner

Kan du forklare hvorfor du gøre som du gør?

Selvom man skulle tro at vaner er noget der “bare er” en del af os, så er der en en forklaring på hvad vaner i virkeligheden er.

Det er de færreste af os der har indsigten i, hvad det reelt set er der sker på et neurologisk plan, når en vane udløses. En vane er nemlig ikke bare en vane. Det er en handling der ligger dybt forankret i din hjerne, som et program på en harddisk, der bliver eksekveret når en eller flere triggers siger den skal aktiveres.

Ligesom en computer kan programmeres til at gøre ting, så kan du og din hjerne også.

For at forstå sine vaner, kræver det at man leder efter svar og triggers. Dybt inde i en labyrint af veje, dybt inde i hjernen, ligger der unik viden gemt omkring dig, og det er typisk der, at svarene på hvorfor vaner er blevet til vaner ligger.

Samtidig er det også der, at løsningerne til at ændre på vanerne er gemt.

Coaching i vaner kan hjælpe dig med at finde de triggers og årsager, der er med til at aktivere din vane, og også hjælpe med at ændre på den.

gratis kort POdcast om vaner

Skriv dig på min mailliste og modtag adgang til podcastet med det samme. Derefter vil du en gang imellem modtage en mail med gode råd omkring vaner og hvordan du ændrer dem.