Drone optagelser

Jeg har en skabertrang. En skabertrang der kommer til udtryk på mange måder. Det kan være i form af at skabe et stort triatlonstævne med 600 deltagere, eller at bygge en hjemmeside op fra bunden som denne. Eller noget så simpelt som at optage film med en drone.

Jeg kan sidde i timer og se på de smukke bølgende og livlige optagelser der kan laves med en drone, og så er jeg virkelig fascineret af teknikken bag.

Jeg husker at jeg som barn var med min far med ude og flyve med modelfly på den lokale flyvebane på Amager Fælled. Han byggede nogle meget store flotte modeller, med små motorer og kæmpe fjernbetjeninger. Jeg har derfor nok altid været lidt fascineret af flyvemaskiner, luft, vind og kontrol af en ting, som eksempelvis en fjernstyret bil, fly eller båd.

Jeg havde for nogle uger siden en rigtig fin oplevelse. Jeg havde lånt en drone, som min datter på 10 år, og jeg selv, fløj med på den selvsamme flyveplads på Amager Fælled, som jeg 30 år inden havde været på med min egen far.

Vi hyggede os sindsygt og hun fik også lov til lige at prøve at flyve med den. Sammen, var vi ultra fascinerede af at man faktisk kunne se en masse på skærmen, flyve hurtigt og lavt, og også meget højt, men det var især da vi kom hjem og talte om det, og viste resten af familien vores flyvetur, at det gik op for mig, hvor fantastisk det egentlig var.

Vi kunne genopleve vores tur, blot ved at streame det fra telefonen direkte over på vores fjernsyn. Vi kunne grine af, at jeg fløj efter hende og filmede hende samtidig, ligesom hun også synes det var rigtigt sjovt at se sig selv løbe om kap med dronen igen.

Hvorfor denne artikel omkring droner?

Jeg har forelsket mig i det at flyve med droner. I det at filme med droner, og i det man sammen – som i mit tilfælde med min datter – kan gøre det som familie. Det er for mig en helt ny måde at at forevige minder på og det inspirer mig helt vildt.

Jeg har efter min lille oplevelse her, allieret mig med nogle heftige kapaciteter indenfor det at flyve med droner og har nu fundet den model jeg skal bruge. Det bliver en DJI Mavic Air, og det er drengene fra HUBSHOP.DK der har hjulpet mig.

Der er rigtigt mange regler omkring flyvning med droner, så med deres hjælp er jeg nu blevet meget klogere og ved nu, hvad min proces skal være. For der skal både ansvarsforsikring på og man skal tage lidt forskellige kurser osv. for at gøre tingene efter bogen. Så det gør jeg selvfølgelig.

Hvordan hænger det her sammen med vaner, som jo egentlig er min indtægtskilde og passion?

Jo, for mig er vaner jo netop noget der skal arbejdes med på mange planer. Så hvis jeg gerne vil arbejde med en vane jeg har, der eksempelvis involverer for stort forbrug af sociale medier… så er det ikke et forbud jeg skal lave for mig selv ift selve brugen af de sociale medier. For stort set alle forbud ender oftest ud i et kæmpe tilbagefald på et eller andet tidspunkt. ( indsæt selv en anden vane istedet for sociale medier )

Nej, det er istedet at indføre en ny vane, som jeg netop gerne vil lave og er motiveret for – og i det her tilfælde kan det, at jeg kommer ud og flyve med en drone, tage mig lidt væk fra det at være tilgængelig eller online hele tiden på telefon eller computer.

Sidegevinsterne af det er så, at jeg både kan bruge tid med mine børn omkring noget vi alle synes er sjovt, spændende og fascinerende, og samtidig også se minderne igen og igen. Og mine børn får selvfølgelig også lov at flyve med den.

Egentlig er det også bare rart at komme ud. Altså sådan rigtigt udenfor. Det er det både med og uden drone. Så vanen som jeg arbejder med er ikke bare at flyve med en drone. Det er blot en del af det at komme ud, og slippe mit forbrug af de sociale medier en smule.

Vaner kan man arbejde med i mange afskygninger. Den metode jeg bruger på mig selv, og på mine klienter, er netop IKKE at fokusere på det man ikke vil, men istedet lægge fokus og energi i det man gerne vil.

Jeg glæder mig til at vise jer mange flotte optagelser og eventyr med min nye drone 🙂

/Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *